No 7.-13.maijam Rīgā notiks Pavasara Rīgas restorānu nedēļa. Tās laikā īpašu trīs kārtu maltīti piedāvās 63 Rīgas restorāni un kafejnīcas, vēsta “Live Riga”.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas dalībnieku pasniegtais ēdiens raksturos Latvijas un Baltijas virtuvi, īpašu vietu atvēlot tieši vietējas izcelsmes produktiem.

“Pavasarī mostas zeme un līdz ar to – tās spēks. Latvijas galvaspilsētā maija otrajā nedēļā plauks un smaržos Pavasara Rīgas restorānu nedēļa, tāpēc laiks modināt savas garšas kārpiņas no ziemas miega. Šogad jau tradicionāli pieteicies rekordliels dalībnieku skaits, kā arī paredzam, ka varētu tikt sasniegts jauns apmeklētāju skaita rekords – aizvadīto Restorānu nedēļu apmeklēja 15 973 interesentu,” skaidro Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča.

Restorānu nedēļas dalībnieku sarakstu un to piedāvātās ēdienkartes var aplūkot portālā www.Liveriga.com/RRN

Īpašā piedāvājuma cenas visos restorānos visas nedēļas garumā ir tikai divas – 15 un 20 eiro. Tas nozīmē, ka Restorānu nedēļas laikā varat doties uz izvēlēto restorānu un baudīt izsmalcinātu maltīti par simbolisku samaksu.

Kategorijā trīs ēdieni par 15 eiro piedalās sekojoši restorāni un kafejnīcas: Amber, Annas dārzs, Astor, Avalon, B-Bārs restorāns, Benjamiņš, Boulevard 33, Bruņinieku 63, Cup&Cino, C.U.T., Čarlstons, Čemodāns, Elements, Epilogue, Fifty Six°N Twenty Four°E Restorāns, Garage, Gutenbergs, Hercogs Ķīpsala, Hercogs Mežaparks, Jūlijs Pumpurs, KID*, Le Sommet, Melnā Bite, Metropole, Moltto Grill&Wine, MUUSU Terase, Niklāvs, Osta, OZO golfa kluba restorāns, Pagalms, Panorāma, Piazza Italiana, Piramīda, Riga Sunset Lounge, Rīgas Pērle, Rossini, Silk, Skyline, Snob, Steiku Haoss, Tinto un Vill Amor.

Savukārt, kategorijā par 20 eiro trīs kārtu maltīti piedāvās restorāni 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Bergs, Bibliotēka No.1 Restorāns, Dome, Entresol, Equus, Ferma, Forest, ID Gourmet, International Riga, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti.., Koya, Locale, Mio, MUUSU, Olive Oil Restorāns, Restorāns 3, Valmiermuižas alus vēstniecība Rīgā, Vīna studijas restorāns.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļas piedāvājums ir pieejams, veicot iepriekšēju galdiņa rezervāciju izvēlētajā restorānā.

Pavasara Rīgas restorānu nedēļu organizē Rīgas Tūrisma Attīstības birojs (RTAB).

Tās mērķis ir stimulēt vietējās virtuves attīstību, sekojot pasaules tendencēm, vienlaikus nezaudējot šim reģionam raksturīgos produktus un vēsturiskās pagatavošanas metodes. Iniciatīva rīdziniekiem un pilsētas viesiem atklāj jaunus, augstvērtīgus restorānus, kuros piedzīvot Rīgas, Latvijas un visas Baltijas garšu.