Amerikāņu zinātnieki nākuši klajā ar ziņojumu, ka avokado ir lielisks produkts, kas palīdz cīnīties ar lieko svaru. Patērējot avokado atbilstošos daudzumos, tas ir ļoti sātīgs, veselīgs un ieteicams tiem, kas seko līdzi sava ķermeņa aprisēm.

Nepieciešamās sastāvdaļas:
300 grami svaigas garneles (var izmantot arī tīģergarneles)
2 vidēja izmēra avokado
300 grami svaigas zaļās pupiņas (buntītēs)
1 buntīte salātlapu
1 vidēja izmēra citrons vai laims
1 neliela izmēra ķiploks
Olīveļļa cepšanai
Garšai – balzamiko etiķis
Dekorēšanai – grauzdiņi
1 – 2 zariņi rozmarīna
Pēc garšas – pipari, sāls u.c.

Pagatavošana:
1. Attīriet pupiņas, nogriežot galiņus un lieciet vārīties uz divām trim minūtēm verdošā, sālītā ūdenī. Pēc tam nolejiet ūdeni un ļaujiet tām atdzist.
2. Notīriet ķiplokus un sagrieziet vidēja izmēra gabaliņos.
3. Uzkarsējiet pannu ar olīveļļu, pievienojot garneles, ķiplokus un rozmarīna zariņus. Cepiet aptuveni 3 minūtes.
4. Nomazgājiet salātlapas un sasmalciniet (ne pārāk sīkos gabalos!).
5. Notīriet avokado no mizas, izņemiet kauliņus un sagrieziet vidēja izmēra kubiņos.
6. Dziļā bļodā samaisiet novārītās pupiņas, apceptās garneles un pārējās sastāvdaļas. Samasiet.
7. Apslaciet salātus ar laima vai citrona sulu, varat pievienot arī nedaudz balzamiko etiķa. Samaisiet salātus kopā ar pārējām sastāvdaļām.
8. Pasniedzot ēdienu varat dekorēt ar grauzdiņiem.

Labu apetīti!

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem