Pērkot avokado, der pārliecināties, vai tie ir pietiekami nogatavojušies un nav bojāti. Cietus avokado var ātri nogatavināt, ietinot tos papīrā un noliekot radiatoru tuvumā. Starp citu, arī šeit der “triks ar ābolu”: ja avokado ietīsi kopā ar ābolu un noglabāsi siltumā, tie nogatavosies vēl ātrāk.

Avokado smūtijs ar kukurūzu un papriku

Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm

1 nogatavojies avokado

1 ēdamkarote citrona sulas

1 neliela dzeltenā paprika

6 ēdamkarotes svaigi vārītas vai konservētas kukurūzas

100 g liesa biezpiena

2 tējkarotes saulespuķu sēklu

6 ēdamkarotes sasmalcināta ledus

Nedaudz sāls vai sojas mērces

Pagatavošana
1. Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, mīkstumu sagriež gabalos un apslaka ar citrona sulu.

2. papriku nomazgā, noslauka, attīra un sagriež gabalos. Avokado, papriku, kukurūzu, biezpienu, saulespuķu sēklas un ledu liek blenderī.

3. Pamatīgi samaļ un pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci, Uzreiz pasniedz.