1. Kokteilis tauku dedzināšanai
Desmit dienas pēc kārtas no rītiem un vakaros tukšā dūšā dzer kefīru ar pētersīļiem. Šajā laikā ievēro dārzeņu diētu, dzer daudz šķidruma (ūdens, zaļā tēja). Glāzē kefīra liek 1 ēdamkaroti sasmalcinātu pētersīļu un šķipsniņu malta kanēļa. Ļauj stundu ievilkties.

2. Kefīrs ar medu
Dienas pirmajā pusē var apēst pilngraudu maizīti, piedzerot šo dzērienu. Sajauc pa 1 tējkarotei malta ingvera un medus ar 2 ēdamkarotēm verdoša ūdens. Pievieno šķipsniņu kanēļa un citrona šķēlīti. Maisījumam pievieno 200 ml kefīra.

3. Ar garšvielām
Sajauc 200 ml kefīra, maltu ingveru un kanēli un naža galiņu sarkano piparu. Atšķaida ar 2 ēdamkarotēm minerālūdens un samaisa.

4. Ar āboliem
Šis dzēriens samazina apetīti un ar to var aizvietot brokastis vai vakariņas. Sarīvē 5 nomizotus vidēja lieluma ābolus. Sajauc ar 300 ml netrekna kefīra – sablendē vai sakuļ mikserī. Pēc garšas pievieno kanēli un vēlreiz sajauc.

5. Superslaidumam
Ja trīs reizes dienā dzersi pa glāzei šī dzēriena, kā arī atturēsies no trekniem ēdieniem un pārtikas ar augstu kaloriju saturu, bet nodarbosies ar sportu, vari nedēļas laikā zaudēt divus līdz četrus kilogramus liekā svara. Kokteilis tāpat labvēlīgi ietekmē zarnu trakta mikrofloru. Ņem 0.5 litrus kefīra, pievieno 1 tējkaroti ingvera, nedaudz medus un šķipsniņu kanēļa. Ļauj ievilkties 10 minūtes, tas sablendē.

6. Kefīra kokteilis ar smiltsērkšķiem
200 g smiltsērkšķa ogu (var saldētas)
250 ml kefīra
1-1,5 ēdamkarotes liepu medus

Sablendē smiltsērkšķa ogas, izkāš caur smalku sietiņu, pēc garšas pievieno medu un rūpīgi sajauc. Ar mikseri atsevišķi sakuļ kefīru, pievieno smiltsērkšķu sulu un atkal samaisa.