Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma konkursā bārmenis Raimonds Andreiko sevi piesaka kā vīrieti, kurš mīl aktīvu dzīvesveidu un daudz ceļot, kuram patīk padarīt apkārtējo ikdienu gaišāku un nemitīgi pilnveidoties. Noskaidrosim, kas Raimondam patīk arī bārmeņa darbā!

Ikdienā Raimonds darbojas beļģu restorānā Bon-Vivant Rīgā, kurā strādā par bārmeni, taču viņa pirmā darba pieredze bārmeņa darbā bijusi Anglijā, Nottingham Sports bārā, kurš brīvdienās darbojies kā klubs.

“Tur arī ieguvu lielu pieredzi, un sapratu, ka šī profesija mani interesē vairāk kā citas!” – stāsta Raimonds

Foto: Akmeņlauzis

Raimonds arī atzīst, ka pieredzi paspējis iegūt, strādājot par bārmeni kādā restorānā Spānijā un tepat Rīgā Olympic Casiono.

Konkursa bārmenis Raimonds atzīst, ka šis darbs, par spīti dažādiem mītiem, nav viegls un uz jautājumu, ar kādām īpašībām jābūt apveltītam, lai varētu to darīt, viņš atbild:  “Pirmkārt, bārmenim jābūt apveltītam ar stipriem nerviem un jāspēj atstāt visas problēmas aiz bāra letes!” Vēl viņš piebilst, ka bārmenim ir jābūt smaidīgam un jāspēj komunicēt ar cilvēkiem, jo tieši bārmenis var padarīt klienta dienu gaišāku.

Jautāts, kas šajā profesijā viņam šķiet vissarežģītākais, viņš stāsta: “Lai arī iepriekš minēju, ka katram bārmenim jābūt smaidīgam, tas šajā darbā patiesībā arī ir visgrūtākais – būt vienmēr pozitīvam, labā garastāvoklī un smaidīt pat neadekvātiem viesiem! Jo īpaši strādājot jau vairākas maiņas pēc kārtas!”

Viņš stāsta, ka izvēloties bārmeņa profesiju, ir svarīgi sekot līdzi aktualitātēm, kas notiek citur Latvijā un pasaulē, uzsverot, ka ir svarīgi smelties jaunas idejas un tādējādi sevi pilnveidot.

“Bārmenis ir tas cilvēks, kuru nevajag dzīvē pazīt, lai zinātu, ka vari viņam uzticēties un viņš uzklausīs tavas problēmas,” atzīst bārmenis.

Brīvajā laikā Raimonds trenējas futbolā, cik nu brīvais laiks viņam to atļauj. Izrietoši no brīvā laika amplitūdas, viņš arī piedalās visdažādākajos futbola turnīros.

Raimonds “Akmeņļauža kokteiļu dižlidojuma 2018” konkurša piedalās ar kokteili “Moonshine Fizz”:

Foto: Akmeņlauzis

Sastāvdaļas:

  • Kārtīgi ar ledu sakrata šeikerī:
  • 40ml Akmeņlauzis Viskijs;
  • 1 olas baltums;
  • 2 tējkarotes brūnais cukurs;
  • 1 laima sula;
  • 100 ml ananāsu sula.
  • Pasniedz sarkanvīna glāzē ar ledu.
  • Dekorē ar apelsīna šķēlīti, laima miziņu, kokteiļa ķirsīti un piparmētru lapiņu.

Par saviem favorītkokteiļiem varat nobalsot šeit.