Žurnāls “Kas Jauns” informē, ka pagājuši jau 25 gadi kopš pavārs Mārtiņš Rītiņš iedvesmo un reizē arī šokē TV skatītājus dažādos kulinārijas šovos.


Šoruden Mārtiņš pie skatītājiem ir atgriezies ar TV raidījumu Tuč, tuč Rītiņš, turklāt arī šī raidījuma nosaukums dzimis, iespaidojoties no Rītiņa tik raksturīgajiem izteicieniem, kas bieži dzirdēti viņa raidījumos un folklorizējušies tautā.

 

View this post on Instagram

 

Master of the house, Quick to catch yer eye at Agenskalns Market!

A post shared by Martins Ritins (@martinsritins) on


Svētdien jaunā raidījuma pirmajā sērijā Mārtiņš TV ekrānos atgriezās ar netradicionālu saldo ēdienu – siļķu saldējumu. Ar šo savādo desertu, pirms 25 gadiem viņš šokēja skatītājus un uzsāka savu pavāra karjeru televīzijā. Turklāt, ar šo ēdienu viņš devās ciemos arī pie Maestro Raimonda Paula.

 

View this post on Instagram

 

Ja Tev ledusskapī nekā nav, noķer kaiju un būs Tev… #irbe #roja #kasvarbutlabaksparso

A post shared by Martins Ritins (@martinsritins) on


Rītiņš atzīst, ka ideja par siļķu saldējumu radusies dabiski. “Lielajā ģildē klāju kāzu galdu. Zinu, ka Raimondam Paulam uz kūkām ir ņiprāki pirksti nekā uz klavieru taustiņiem. Viņš man prasa – kas tā par kūku? Saku – burkānu kūka. Viņš domā, ka apceļu, jo tajā laikā jau nekā tāda Latvijā nebija.” Tā, nu, lūk, Rītiņš norādot uz citām kūkām Raimondam teicis, ka ir vēl kāpostu un biešu kūkas, trūkstot tik siļķu saldējuma.


Pirmo raidījumu tā arī iesācis, pagatavojis un pasniedzis Raimondam Paulam siļķu saldējumu. Tik šoreiz pieļāvis kļūdu, pievienojot marinētu gurķi.