Lassi ir Indijā radies atspirdzinošs dzēriens. Tā sastāvā vienmēr ir jogurts, ūdens un citrona sula, un to bieži pasniedz kopā ar asiem ēdieniem, jo tā tauku saturs mazina asās garšas un veicina gremošanu.

Pikantāku lassi var pagatavot, pievienojot, piemēram, grauzētas un samaltas Indijas ķimenes, svaigas lapu kārveles vai gurķi.

Pašās beigās pieliek sāli.

Saldais variants, kā mūsu mango lassi, labi garšos arī kopā ar līčijām, zemenēm, banāniem, melonēm vai rožūdeni.

Sastāvdaļas
200 g mango
250 g dabiskā jogurta
4 tējkarotes cukura
1 tējkarote citrona sulas

Pagatavošana
Mango nomazgā un izņem kauliņu. Visas sastāvdaļas kopā ar 130 ml ūdens rūpīgi sablendē, pievieno citrona sulu un grezno pēc savas gaumes. Pasniedz atdzesētu.