Šo trešdien sabiedrībā zināmi cilvēki, austrumu virtuves un veģetāra ēdiena cienītāji pulcējās uz īpašām vakariņām, kuru laikā tika prezentēta autentiska Āzijas tradicionālo maltīšu līnija, kas sadarbībā ar restorānu “Wok n Kurry” turpmāk būs pieejama arī Latvijas pārtikas veikalos.

Publicitātes foto

Pasākuma laikā restorāna “Wok n Kurry” šefpavāri no Āzijas iepazīstināja viesus ar autetiskas Austrumu virtuves tradīcijām, garšvielu niansēm un demonstrēja ēdienu pagatavošanas prasmes. Viesiem bija iespēja nobaudīt Āzijas uzkodas un otros ēdienus, tostarp, “Dim Sum”, kas ir fritēti ķīniešu pelmeņi ar dārzeņu pildījumu, “Samosul” jeb friteti indiešu pīrāgi ar kartupeļiem un zirnīšīem, vairāku veidu nūdeles, Biryhani rīsi ar Raita mērci u.c. ēdienus

Eksotiskās garšas izbaudīt bija ieradušies Laura Grēviņa, vides stiliste Baiba Prindule, blogeres Linda Tellgrena un Līga Andžāne un citas slavenības. Vakara gaitā pasākuma vadītājs Aivis Ceriņš kopā ar restorāna “Wok n Kurry” pavāriem pārbaudīja viesu zināšanas par Āzijas garšvielām, liekot pēc smaržas atpazīt tādas garšvielas kā krustnagliņas, melnais kardamons, kumīna sēklas, muskatrieksts un daudzas citas. Viszinošākais viesis, kas nopelnīja pavāra komplimentu un spēja atpazīt teju visus aromātus, bija Linda Tellgrena.

Publicitātes foto

Vairāki klātesošie, tostarp, Laura Grēviņa, Aivis Ceriņš un Baiba Prindule atzina ka arī ikdienā bieži izvēlas baudīt Austrumu virtuves ēdienus. Savukārt veģetāriete Linda Tellgrena norādīja, ka guvusi daudz interesantu ideju tālākiem eksperementiem savā virtuvē, novērtēja ēdienu augsto kvalitāti un pavāru aizrautību Āzijas virtuve ir pierādījums cik daudzveidīgs, pilnvērtīgs un garšīgs var būt ēdiens bez gaļas.