Kokteilis
Apbrīno

Latvijas pavāri sacentīsies par dalību pasaulslavenajā šovā “Bocuse d’Or”0

Publicitātes foto

Dinārs Zvidriņš, Artūrs Taškans, Juris Latišenoks – trīs jauni, talantīgi un Latvijā labi zināmi pavāri, kuri ir pieņēmuši izaicinājumu un 5. septembrī izstādē “Riga Food 2019” sacentīsies par iekļūšanu pasaules prestižākā pavāru konkursa “Bocuse d’Or” pusfinālā.

“Konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālās atlases uzvarētājam, ko noskaidrosim jau septembrī, būs iespēja ieiet vēsturē kā pirmajam no Latvijas, kurš piedalīsies “Bocuse d’Or”. Šis konkurss atklāj pasaulei labākos kulinārijas mākslas talantus, un to dēvē par pavāra profesijas virsotni,” norāda “Pavāru kluba” valdes priekšsēdētāja Svetlana Riškova.

Viens no konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālās atlases dalībniekiem Juris Latišenoks uzsver, ka katrs pats ir savas laimes kalējs: “Katrs konkurss sniedz lielu pieredzi, kuru nekur citur nevar iegūt. Nenoliedzami, vislabāk var mācīties no savām kļūdām un mēģinājumiem uzvarēt. Šis konkurss man ir ļoti svarīgs, tāpēc visu augustu pavadīšu, smagi trenējoties. Mans treneris Kaspars Jansons ir ar pamatīgu konkursu pieredzi, tādēļ septembrī būs spraiga, sīva cīņa un, protams, lieliski ēdieni!”

Konkursantu sniegumu vērtēs profesionāla un starptautiska žūrija: Jo Nilsens (Jo Nilsen) no Belģijas, Fransiāne Tartari (Franciane Tartari) no Anglijas, Aleksandrs Prokopovičs (Aleksander Prokopovich) no Krievijas, Dmitrijs Demjanovs, Emannuels Ville (Emannuelle Wille) un Pāvels Gurjanovs no Igaunijas, Jarmo Hūhtanens (Jarmo Huuhtanen) no Somijas, Jerts Klecke (Gert Kletzke) no Zviedrijas un Jērns Lī (Jorn Lie) no Norvēģijas.

Turklāt Latvijas nacionālās atlases uzvarētāja trenera pienākumus uzņemsies un “Bocuse d’Or” pusfinālā Tallinā atbalstīs pieredzējušais eksperts Jo Nilsens no Belģijas.

Pavāri, studenti, nozares pārstāvji un interesenti ir aicināti vērot konkursa “Bocuse d’Or” Latvijas nacionālo atlasi, iedvesmoties un atbalstīt savu favorītu 5. septembrī izstādē “Riga Food 2019’’ (halle Nr. 1) no plkst. 10.00 līdz 16.00.

Kā zināms, 2019. gada aprīlī Latvijas “Pavāru klubs” saņēma oficiālu ielūgumu piedalīties prestižajā konkursā “Bocuse d’Or”, kura pusfināls norisināsies 2020. gada jūnijā Tallinā.

“Bocuse d’Or” ir pasaules prestižākais kulinārijas konkurss, ko bieži dēvē arī par “kulinārijas olimpiskajām spēlēm”. Sākotnēji to 1987. gadā veidoja pasaulslavenais franču šefpavārs Pols Bokjūzs. Lielajā finālā, kas reizi divos gados notiek Lionā, Francijā, vērtē 24 šefpavārus no visas pasaules, kas iepriekš ir izgājuši nacionālās atlases un guvuši sasniegumus savā profesijā.

Saistītie raksti

Izstādē “Riga Food 2019” tiksies ne tikai labākie pavāri, bet arī pavārzeļļi, bārmeņi un tējas meistari, lai mērotos profesionalitātē, izveicībā un oriģinalitātē. Detalizētu “Riga Food 2019” pasākumu programmu skatiet šeit.

No 4. līdz 7. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2019”.

 

LA.lv
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Nedēļas nogalē “Engure Cafe” pagalmā bezmaksas koncertā uzstāsies “The Sound Poets” un “Laika Suns”
19 stundas
AK
Aija Kaukule
Kokteilis
Katrīne Sauliete: “Brīži, kad sēžu noraudājusies vai rāju bērnus, – tas paliek ārpus mana profila. Sociālajā vidē vajag laimīgus cilvēkus”
Intervija 20 stundas
ZD
Zane Dzene
Kokteilis
VIDEO: īsais kurss Itālijas kino vēsturē
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Cīņa par latviskiem bērnudārziem Rīgā vairs nav bezcerīga?
41 minūtes
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas un Slovākijas Tatros dzīvību zaudējuši pieci cilvēki
10 stundas
SK
Skaties.lv
Latvijā
Zināms, cik no 47 glābējsilītes bērniem atgriezušies savās bioloģiskajās ģimenēs
11 minūtes
LE
LETA
Dabā
Diena gaidāma silta un vējaina
32 minūtes
LE
LETA
Latvijā
Prezidenta padomnieku biroja vadītājai Kucinai noteikta 3968 eiro mēnešalga
15 minūtes