Kokteilis
Baudi

Latvijā radīts pirmais bezgrēka saldējums: tikpat garšīgs, bet mazāk kaloriju0

Publicitātes foto

Vai ir iespējams, ka saldējumā ir par trešdaļu mazāk kaloriju un cukura, bet tik patlaba garša un krēmīga tekstūra kā ierasts? Izklausās pārsteidzoši, taču tas ir kļuvis iespējams, pateicoties Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” saldējuma meistariem, kuri radījuši bezgrēka saldējumu “Ekselence” ar diētiskāku sastāvu un unikālu recepti, daļu cukura aizstājot ar stēvijas ekstraktu. Šāda veida produktu uzņēmums Latvijas tirgum ir radījis pirmo reizi, tā attīstībā ieguldot ap 80 tūkstošus eiro.

Jaunie bezgrēka saldējumi “Ekselence” ir pieejami ar divu veidu garšām. Tā melleņu un lavandas saldējums “Ekselence” ar melleņu mērci (288 kcal) maigi violetā tonī ir patīkams pārsteigums ekstravagantāku garšu cienītājiem, jo tam ir vasarai raksturīgās garšu notis neierastā kombinācijā. Savukārt karameļu saldējums “Ekselence” ar sāļās karameles mērci (315 kcal) ir piemērotāks klasiskas gastronomijas piekritēju gaumei.

“Jaunākās tendences saldējuma pasaulē liecina par patērētāju pieaugošo interesi ēst ne vien izsmalcināti garšīgus, bet arī diētiskākus saldējumus. Radīt ”Ekselence” bezgrēka saldējumu ir Food Union kā vadošā saldējumu ražotāja stratēģisks solis ieviest Latvijas tirgū inovatīvus nišas produktus, tādējādi ceļot standartus kopējam saldējuma piedāvājumam tirgū. Mēs redzam skaidru pievienoto vērtību attīstīt šo produktu līniju, jo ticam, ka arī tādam klasiskam desertam kā saldējums ir jāiet līdzi laikam un savs patērētājs jāuzrunā ar pavisam jaunu garšas, sastāva un funkcionalitātes produktu – samazinātu cukura un kaloriju daudzumu,” skaidro Sandra Usačeva, “Food Union” saldējumu zīmolu vadītāja.

“Ekselences” bezgrēka saldējumi atšķiras ne vien ar diētiskāku sastāvu, bet arī ar šķiedrvielu un proteīna daudzumu sastāvā, padarot to par vēl veselīgāku kārumu. Abi jaunumi ir radīti, ievērojot gardēžu zīmola “Ekselence” pagatavošanas tradīcijas un izmantojot tikai augstākās kvalitātes izejvielas.

“Pagaršojot tos, reti kurš spēs noteikt, ka receptē daļa cukura ir aizstāta ar stēvijas ekstraktu, jo saldējums joprojām ir patīkami salds, taču ar krietni mazāk kaloriju, tāpēc drīkstam ēst to bez sirdsapziņas pārmetumiem – labā kompānijā vai vienatnē, dāvājot sev baudpilnus mirkļus,” papildina Sandra Usačeva.

Diētiskie “Ekselences” saldējumi ir nopērkami lielāko mazumtirdzniecības ķēžu hipermārketos. Tie ir fasēti ērtās puslitra (0,5L) kārbiņās no videi draudzīga kartona, kas tiek izgatavots Eiropas Savienībā, materiālus iegūstot atbilstoši sociāli atbildīgai mežkopības praksei.

Saistītie raksti
Publicitātes foto

Līdztekus ļoti labus pārdošanas rādītājus šovasar uzrādījuši leģendārā zīmola “Pols” saldējumi, kas pārsteiguši ar netipiskām krāsām – rozā “Pols” ar bubble-gum garšu lielajā vafeļu konusā, “Pols” ar šokolādes cepumiem melnajā vafeļu glāzītē un zaļais pistāciju saldējums.

LA.lv
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Nedēļas nogalē “Engure Cafe” pagalmā bezmaksas koncertā uzstāsies “The Sound Poets” un “Laika Suns”
20 stundas
AK
Aija Kaukule
Kokteilis
Katrīne Sauliete: “Brīži, kad sēžu noraudājusies vai rāju bērnus, – tas paliek ārpus mana profila. Sociālajā vidē vajag laimīgus cilvēkus”
Intervija 21 stundas
ZD
Zane Dzene
Kokteilis
VIDEO: īsais kurss Itālijas kino vēsturē
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Cīņa par latviskiem bērnudārziem Rīgā vairs nav bezcerīga?
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas un Slovākijas Tatros dzīvību zaudējuši pieci cilvēki
11 stundas
LE
LETA
Latvijā
Atklāj prezidenta Egila Levita padomnieku algas
1 stunda
SK
Skaties.lv
Latvijā
Zināms, cik no 47 glābējsilītes bērniem atgriezušies savās bioloģiskajās ģimenēs
1 stunda
LE
LETA
Dabā
Diena gaidāma silta un vējaina
1 stunda