Kokteilis
Baudi

Kā kļūt par bārmeni vienas dienas laikā: Akmeņlauža kokteiļu dižlidojums izstādē “Riga Food 2018”0

Foto: Sintija Dozberga

No 5. līdz 8. septembrim, Ķīpsalas izstāžu hallē “Riga Food 2018” laikā ir ieradies arī Akmeņlauzis, lai katram apmeklētājam dotu iespēju iejusties bārmeņa lomā un pagatavotu savu sapņu kokteili!


View this post on Instagram

#messukeskus #gastrohelsinki2018 #pontika

A post shared by Akmenlauzis (@akmenlauzis) on


Akmeņlauža kokteiļu dižlidojums ir pasākums, kas cilvēkiem iemāca un parāda, ka kandža patiesībā nav nemaz tik slikts stiprais dzēriens. Galu galā, kāpēc dot iespēju jaukt kokteiļus tikai profesionāļiem, ja, iespējams, tik daudzi ir sapņojuši kļūt par bārmeņiem.
“Šī “kandža” ir kvalitatīvāks produkts par dažu labu viskiju un pat konjaku. Katram, protams, ir savas garšu nianses, taču no Akmeņlauža var uzjaukt tiešām daudz un dažādus gardus kokteiļus,” – saka Akmeņlauža pārstāvis Maigonis Juhņevičs.

Viņš arī uzsver, ka Latvijā teju katrs piektais iedzīvotājs savās mājās ir dzinis “kandžu”, diemžēl ne visiem tas ir izdevies un rezultātā cilvēki ir saskārušies ar nekvalitatīviem dzērieniem. “Ja “kandžu” izgatavo kvalitatīvu, tad šis stiprais alkoholiskais dzēriens ir tikpat cienījams un godājams kā konjaki, viskiji un visi citi pasaules stiprie dzērieni,” – piebilst Maigonis.

Akmeņlauzis ir dzimis Vecrīgā uz akmeņiem, vēsturiskā vietā, kur jau sensenos laikos ir bijušas vīna darītavas un vīna pagrabi. “Nu jau esam pārcēlušies uz lielāku brūzi un vairs neesam Vecrīgā. Akmeņlauža spēks ir kvalitātē un augstvērtīgā produktā, kas spēj sašķelt cilvēka “iekšējos akmeņus”, skaidro Maigonis. Akmeņlauzis ir saņēmis arī zelta medaļu Ukrainā un sudraba medaļu Londonā – stipro dzērienu starptautiskajos konkursos. Tik augstu atzinību Latvijā nav saņēmis neviens no alkoholiskajiem dzērieniem beidzamo 100 gadu laikā.

Maigonis arī neslēpj stiprās dziras receptūru: “Četrus gadus tika strādāts pie receptēm: tika mainīti ūdeņi, raugi, iesali. Čempionu recepte, kas radās pēc šo gadu eksperimentiem, pamatā ir miežu rudzu iesals, apgrauzdēts un profesionālais raugs no Dānijas. Plus pie atšķaidīšanas tiek izmantots avota ūdens, lai vēl vairāk mīkstinātu garšu nianses”.

Ne tikai izstādes pirmajā dienā, bet arī izstādes noslēguma dienā, šo sestdien, Akmeņlauzis apmeklētājiem dos iespēju ne tikai stendā, bet arī publiski, kāpjot uz skatuves, jebkuram, kas vēlas, uzmeistarot un nogaršot pašam savu ideālo kokteili.

* Atgādinām, ka alkohola lietošanai ir negatīva ietekme!

Foto:

LA.lv
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Renārs Zeltiņš pārvērtē savus spēkus – vēlas izaicināt, bet kaut kas noiet greizi
22 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Jutūberes Evelīnas Pārkeres sāga nerimst: vieni meiteni aizstāv, citi – nopeļ
22 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Laika apstākļu dēļ pārcelts Summer Sound iesildīšanās pasākums ar Ozolu
22 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IM
Ingrīda Mičāne
Ekonomika
“Nevis “ar masu”, bet ar kvalitāti par pieņemamu cenu.” Liepājā ražo plāksterus NVS “brūcēm”
2 stundas
LE
LETA/LA.LV
Dabā
Ceturtdien būs vējains un līdz +24 grādiem silts laiks
2 stundas
LE
LETA
Laukos
Vasaras aveņu raža šogad padevusies laba, ar rudens avenēm – švakāk
2 stundas
LE
LETA
Latvijā
Petraviča nepatīkami pārsteigta par bāriņtiesu neieinteresētību atrast bērnam ģimeni
59 minūtes
MZ
Māris Zanders
Latvijā
Māris Zanders: Ļaudis šajā koalīcijā tik viegli aizvainojami, ka bail
2 stundas