Vislabāk smūtijiem izmantot tā sauktās šķīstošās auzas. Tās labāk uzbriest un neveido nogulsnes glāzes dibenā. Šķīstošās auzas 100% sastāv no pilngraudu auzu miltiem, no kuriem tiek pagatavotas ļoti plānas pārslas, kas gan aukstā, gan siltā šķidrumā vienmērīgi un ātri piebriest.

Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm
50 g svaigu vai saldētu zemeņu
2 rozā greipfrūti
1 banāns
150 g dabiskā jogurta
1 ēdamkarote auzu pārslu
1 ēdamkarote zemeņu sīrupa

Pagatavošana
1. Svaigas zemenes noskalo, nosusina un attīra. Greipfrūtus nomizo līdz ar visu balto mizas kārtu. Augļu mīkstumu atdala no plēvītes, izņem kauliņus un savāc iztecējušo sulu. Plēvītes rūpīgi izspiež, jo tajās parasti vēl palikusi sula.

2. Banānu nomizo, sagriež gabalos un kopā ar zemenēm, greipfrūtu gabaliņiem un sulu liek blenderī. Pievieno jogurtu, auzu pārslas un zemeņu sīrupu. Visu kārtīgi sajauc un pasniedz.