Sestdien, 2. februārī, Rīgā durvis vēris Baltijā vēl nebijuša koncepta restorāns “ATVĒRTS”, kurā daudzveidīgus augstas kvalitātes ēdienus un dzērienus klienti var baudīt par pašizmaksas cenām. “ATVĒRTS” – tas ir godīgas cenas restorāns ar vīziju, ka klientam jāmaksā tikai par maltīti. Koncepta izstrādē ieguldīti EUR 65 000, un viens no koncepta autoriem Pēteris Ozols apliecina, ka jaunā restorāna atvēršana Latvijā ir tikai pirmais solis iecerētā koncepta attīstībā.

Restorāns „ATVĒRTS” vēlas paskatīties uz restorānu biznesu no jauna skatu punkta. „Apzināmies, ka restorānu un ēdināšanas industrija darbojas pēc viena pārbaudīta biznesa modeļa, bet ir pienācis laiks iepazīstināt šo sfēru ar citādāku pieeju. Ienākt šajā nozarē ar vēl nebijušu konceptu ir liels risks, taču mēs esam gatavi pierādīt, ka arī, viesiem nepārmaksājot, restorāns var sniegt kvalitatīvu ēdienkarti un patīkamu atmosfēru,” tā viens no jaunā restorāna koncepta autoriem Pēteris Ozols.

Gardēži pavisam noteikti var priecāties, jo „ATVĒRTS” sola saviem viesiem izcila restorāna cienīgus ēdienus par gluži vai smieklīgām cenām. Turklāt kvalitātes latiņa saglabāsies augstā līmenī – liela daļa piegādātāju būs tie paši, kas produktus piegādā arī citiem vadošajiem restorāniem. Tātad viesi par pašizmaksas cenu un minimālu ieejas maksu varēs baudīt restorāna standartiem atbilstošu maltīti.

Restorāna ēdienkarte ir rūpīgi izstrādāta kopā ar šefpavāru Romanu Uglanicu. Šefpavārs 2013. gadā atzīts par Latvijas gada pavāru un savu profesionālo pieredzi ir uzkrājis gan prestižos pašmāju restorānos, gan ārvalstīs, piemēram, ASV un Zviedrijā. „Man vienmēr ir bijuši augsti standarti attiecībā uz ēdienu, ko piedāvāju klientiem, tāpēc šīs augstās prasības saglabāšu arī godīgas cenas restorānā „ATVĒRTS”. Ikviens ēdienkartē iekļautais ēdiens ir mūsu vizītkarte, tāpēc prieks, ka viesiem mūsu labākā maltīte būs pieejama par godīgu un adekvātu cenu,” norāda šefpavārs.

Lai gan inovatīvais restorāns atrodas Vecrīgas sirdī, cenas ēdienkartē krasi atšķirsies no tā, ko iespējams redzēt citur. Piemēram, kafija, kas Vecrīgā parasti maksā vidēji 2,50 EUR, šeit tiks piedāvāta par 0,48 EUR, deserti ierasto aptuveni 4 EUR vietā maksās 1,60 – 1,80 EUR, savukārt burgeru cena būs nevis 6 – 8, bet gan 3 – 4 EUR.