Kokteilis
Apbrīno

FOTO: pašmāju slavenības gatavo sviestmaizes un izklaidējas garšīgā ballītē0


Pašmāju slavenības pulcējas garšīgā sviestmaižu ballītē.
Pašmāju slavenības pulcējas garšīgā sviestmaižu ballītē.
Publicitātes foto

Svinot “Latvijas Maiznieks” produkta “Maiziņš” gada jubileju, šonedēļ Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā pulcējās uzņēmuma pārstāvji, maizes mīļi un sabiedrībā zināmas personas, kas piedāvāja pašu radītas sviestmaižu receptes.

Pirms gada “Latvijas Maiznieks” startēja jaunu produktu līniju “Maiziņš”, kurā nu jau iekļauti deviņi produkti – siera, dārzeņu, pilngraudu, auzu, rudzu, kaņepju, grieķu jogurta, proteīna un burgeru porciju maizītes. Par godu produktu līnijas gada jubilejai našķu meistare, bloga naskoties.com autore Zane Ozoliņa izaicināja dziedātāju Agnesi Rakovsku, radio dīvu un mūziķi Martu Grigali, skaistumkaralieni Diānu Kubasovu, blogeres Alinu Keller un Elizabeti Gorinu, TV seju un stilisti Indru Salceviču, kā arī dziedātāju un TV seju Marku Riva sagatavot individuālu sviestmaizes recepti, izmantojot iemīļoto “Maiziņš” garšu.

Agnese Rakovska demonstrēja, kā pagatavot brokastu maltīti – tādu, lai spēks rītam un drusku pat koncertam vakarā, – izmantojot porciju maizi “Maiziņš” ar kaņepēm, lauku brīvo vistu olas, vietējos dārzeņus un garšvielas. Marta Grigale prezentēja savu versiju pusdienām radio studijā – grauzdētu auzu “Maiziņš” ar krēmsieru un krāsnī ceptu laša fileju, kas pārklāta mango šķēlītēm. Savukārt Alina Keller dalījās ar recepti izsmalcinātai sviestmaizei līdzņemšanai uz darbu, skolu vai augstskolu – uz grieķu jogurta maizītes tika servētas garneles, avokado, cherry tomātiņi un mocarella siers.

Elizabete Gorina pagatavoja vegānisku ēdienreizi vieglām vakariņām, izmantojot pilngraudu porciju maizi un dažādu krāsu dārzeņus un augļus – vārītas bietes, zemenes, gurķi, rukolu, humusu, ķirbja sēklas un valriekstus. Inda Salceviča dalījās ieteikumā vasarīgas maltītes pagatavošanā, iedvesmojoties no vasarā iemīļotā ēdiena – aukstās zupas. Uz dārzeņu maizes tika servētas marinētas bietes, sīpolloki, gurķis, vārīta ola, klasiskais krēmsiers un citronpipari. Savukārt Markus Riva lika lietā rudzu maizi, pagatavojot sātīgu sviestmaizi ar “Nākotne” lēni sautēto vistas fileju, avokado, Filadelfijas sieru un sarkano pesto. Diāna Kubasova piedāvāja sierīgu recepti launagam – siera “Maiziņš” ar trīs sieriem – kausētais, mocarella un sarkanais Čedaras siers, pārklāts ar svaigiem un saulē kaltētiem tomātiem, rukolu un baziliku.

Starp “Maiziņš” jaunākajām garšām ir proteīna maizītes un burgera maizītes. Kā pagatavot funkcionālu maltīti ar labi draudz proteīna aktīviem cilvēkiem, pastāstīja fitnesa guru Kristaps Vilde, bet burgeru pagatavošanas meistarklasi, liekot lietā burgeru maizītes, novadīja Latvijas garšu pazinējs Ritvars Toms Logins.

Svinīgo pasākumu vadīja un viesus uzņēma bloga naskoties.com autore Zane Ozoliņa.

Pašmāju slavenības pulcējas garšīgā sviestmaižu ballītē
LA.lv