Kokteilis
Baudi

FOTO: Mārupē ar ēdieniem un dzērieniem pārsteidz labākie pašmāju pavāri un bārmeņi0


Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedalās “Akmeņlauža kokteiļu un ēdienu dižlutinājumā 2019”.
Šefpavārs Lauris Aleksejevs piedalās “Akmeņlauža kokteiļu un ēdienu dižlutinājumā 2019”.
Foto: Karīna Miezāja

Pirmdienas pievakarē, ģimenes restorānā “Hercogs” nebija parasts vakars – šeit vienkopus pulcējās 12 izcilākie pašmāju pavāri, bārmeņi un viņu komandas. Krāšņs un ļoti garšīgs finālvakars “Akmeņlauža kokteiļu un ēdienu Dižlutinājumam 2019”!

Pavāri un bārmeņi ieradās “Hercogā” ar saviem darba instrumentiem, produktiem, galda dekorācijām, lai pārsteigtu viens otru un īpašos viesus, demonstrējot augstāko pilotāžu – izcilu ēdienu un dzērienu pagatavošanā.

“Akmeņlauža kokteiļu un ēdienu dižlutinājumā 2019” īpašajā vakarā savas prasmes demonstrēja: šefpavārs Vladislavs Iļjins un bārmenis Jānis Vilkājs no grilbāra “House of Light” (Jūrmala), šefpavārs Aldis Odziņš un bārmene Aija Prontekere no restorāna “Key to Riga” (Rīga), šefpavārs Sergejs Gjačs un bārmenis Roberts Bikovs no ģimenes restorāna “Hercogs” (Rīga), vecākais pavārs Normunds Silkalns no bāra – restorāna “Dēkainis” (Rīga), šefpavārs Lauris Aleksejevs un bārmenis Ernests Vaivods no grilbāra – restorāna “36. līnija” (Jūrmala), šefpavārs Ingmārs Ladigs un bārmenis Artūrs Krasovkis no “Cup & Cino Coffee House” (Rīga), restorāna saimniece Sarmīte Grebeža un bārmenis Nils Gerasimovs no bāra restorāna “Latvian Heroes” (Rīga), kebabnīcas saimniece Agnese Dubrovska un bārmenis Kaspars Tillers no kebabnīcas “Kaste” (Salacgrīva), šefpavārs Mareks Voiteckis un bārmenis Artūrs Perikanta no restorāna “Queens” (Rīga), šefpavārs Inesis Horitončuks un bārmenis Kristaps Šmits no atpūtas kompleksa – restorāna “Miķelis” (Uzvara pie Bauskas), šefpavārs Aigars Sīlis un bārmenis Roberts Asnis no restorāna “Bangerts” (Kuldīga) un pavārs Uldis Tišanovs un krodzinieks Sergejs Jakuščonoks no folkkluba “Ala Pagrabs”.

Pēc divarpus stundu ilgušās meistarklases, kuras laikā pavāri un bārmeņi demonstrēja savus talantus, bāriem, krogiem un restorāniem bija iespēja arī dalīties ar savām simpātiju balvām, ko viņi pasniedza kādam no saviem “konkurentiem”.

Saistītie raksti

Savukārt īpašo izdevniecības “Latvijas Mediji” un portāla kokteilis.lv balvu saņēma atpūtas komplekss un restorāns “Miķelis” un šefpavārs Inesis Horitončuks ne tikai par krāsnī ceptām “Akmeņlauzis” mārrutku kandžas marinādē marinētajām cūkgaļas ribiņām ar salātiem, grilētu kukurūzas vālīti un bārbekjū mērci, kā arī kokteili “Asiņainā Mērija” latviešu gaumē bārmeņa Kristapa Šmita izpildījumā, bet arī par iedvesmas stāstu, kas ļauj noticēt lieliem sapņiem – šefpavārs Inesis pavāra zinības guva ne Latvijā, bet Lielbritānijā, kurp viņš, tāpat kā daudzi latvieši ekonomiskās krīzes laikā, devās peļņā. Inesis savu karjeru sāka kā trauku mazgātājs kādā no Lielbritānijas ēstuvēm. Izrādās, kā smej pats Inesis, ja cītīgi mazgā traukus, var kļūt arī par šefpavāru. Taču vislielākā uzvara ir tā, ka Inesis, jau ar arodu kabatā, atgriezās mājās, Latvijā, un viņš nemaz neslēpj, ka tas bijis vissvarīgāk par visu.

Akmeņlauža kokteiļu un ēdienu dižlutinājums - fināla vakars Mārupē, ģimenes restorānā "Hercogs"
LA.lv