Kokteilis
Apbrīno

FOTO: gardēde Ilze Jurkāne, māksliniece Ieva Bondare un citas slavenības mācās cept itāļu picas0


Pašmāju slavenības pie itāļu pavāra mācās cept itāļu picas.
Pašmāju slavenības pie itāļu pavāra mācās cept itāļu picas.
Foto: Juris Zolbergs

Izsmalcinātajā un nesen atklātajā restorānā Italissimo kulinārijas mākslas un interjera dizaina cienītāji pulcējās aizraujošā meistarklasē, lai kopīgi ceptu picu vidusjūras gaumē un aizraujošā prezentācijā iepazītu zīmola Villeroy & Boch jaunākās paaudzes virtuves izlietnes.

Pasākuma namatēvs – plašākai sabiedrībai atpazīstamais TV raidījumu vadītājs Aivis Ceriņš aicināja viesus noskaidrot pasaulē zināmā un Latvijā iecienītā zīmola Villeroy & Boch estētiski skaisto keramikas virtuves izlietņu īpašības kā traipu un smaržu atgrūdoša tehnoloģija, izturīgums pret triecieniem, skrāpējumiem un antišoka funkcija pret karstu un aukstu, un, lai šīs priekšrocības nodemonstrētu viesu klātbūtnē, tika iesaistīts restorāna itāļu izcelsmes šefpavārs Francesco Gelo Picajola, kurš gan veidoja sagataves picas meistarklasei, griežot tomātus uz izlietnes un izlejot tobasko mērci uz virmas, un pat iesviežot verdoša ūdens katlu izlietnē.

Kā pasākuma laikā stāstīja Villeroy & Boch Gustavberg tirdzniecības pārstāvis Latvijā Mārtiņu Bērziņš – prezentācijā redzamās dažādu dizainu un krāsu virtuves izlietnes raksturo ērts komforts, moderns dizains un pat spilgtas krāsas, taču visas kopā apvieno izcilā Villeroy & Boch keramika, no kā šīs izlietnes ir veidotas. “Zīmola virtuves izlietnes vieno Villeroy & Boch izstrādātais, patentētais CeramicPlus pārklājums, un pateicoties tieši tam, izlietnēm piemīt izturība pret skrāpējumiem, nobrāzumiem, un noturība pret visu krāsu dārzeņu, eļļu vai ogu traipiem, dažādām skābēm, smakām un ēdiena garšām,” – stāstīja zīmola pārstāvis. “Uz šīm izlietnēm var droši griezt ar nazi, likt karstu pannu vai katlu un ne tikai nebaidīties par bojājumiem, bet ar vieglu lupatiņu un ierastiem tīrīšanas līdzekļiem viegli notīrīt.

Pēc prezentācijas restorāna Italissimo šefpavāra Francesco Gelo Picajola vadībā aizraujošā meistarklasē viesi kopīgi gatavoja īstu itāļu picu un baudīja restorāna komandas pagatavotos gardumus. Pasākumu apmeklēja sabiedrībā zināmas personības kā kulinārijas mākslas mīļotāja un eksperte Ilze Jurkāne, māksliniece Ieva Bondare, viesnīcas Grand Palace Hotel īpašniece Sveta Loeva, radio SWH ētera redaktore un STV raidījumu režisore Ieva Brante, radio SWH+ personība Natālija Olesika, ēdiena un dzīvesstila blogere Linda Tillgrena, stiliste Indra Salcēviča un Kaspars Bērziņš, modes projektu vadītāja Dita Danosa, tērpu dizainere un stiliste Dace Krieviņa-Bahmane un citi viesi.

Pašmāju slavenības pie itāļu pavāra mācās cept itāļu picas
LA.lv
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Nedēļas nogalē “Engure Cafe” pagalmā bezmaksas koncertā uzstāsies “The Sound Poets” un “Laika Suns”
19 stundas
AK
Aija Kaukule
Kokteilis
Katrīne Sauliete: “Brīži, kad sēžu noraudājusies vai rāju bērnus, – tas paliek ārpus mana profila. Sociālajā vidē vajag laimīgus cilvēkus”
Intervija 20 stundas
ZD
Zane Dzene
Kokteilis
VIDEO: īsais kurss Itālijas kino vēsturē
21 stundas

Lasītākie raksti

Par svarīgo

IK
Ilze Kuzmina
Latvijā
Cīņa par latviskiem bērnudārziem Rīgā vairs nav bezcerīga?
1 stunda
LE
LETA
Pasaulē
Negaisā Polijas un Slovākijas Tatros dzīvību zaudējuši pieci cilvēki
10 stundas
LE
LETA
Latvijā
Atklāj prezidenta Egila Levita padomnieku algas
34 minūtes
SK
Skaties.lv
Latvijā
Zināms, cik no 47 glābējsilītes bērniem atgriezušies savās bioloģiskajās ģimenēs
30 minūtes
LE
LETA
Dabā
Diena gaidāma silta un vējaina
51 minūtes