Nekad nav par vēlu būt reizē stilīgam un veselīgam. Kāpēc gan nepamēģināt kādu no modernajiem superproduktiem un izbaudīt tā sniegto labumu veselībai? Protams, kā jau visā, arī ēšanas trendos jāņem talkā veselais saprāts.

Omega 3 no ūdenszālēm
Jā, to tu droši vien nebūsi dzirdējusi, ka pats jaunākais un, kā apgalvo tendences popularizētāji, veselīgākais Omega 3 taukskābes avots ir ūdenszālēm. Garšīgi? Nu, tas jāizmēģina!

Probiotiskais ūdens
Ja 2016. gadā pasaule aizrāvās ar probiotisko šokolādi, piedevām un, protams, jogurtiem, 2017. un 2018. gadā modes spiedziens probiotiskie dzērieni. Konkrētāk, probiotiskais ūdens. Kāpēc probiotikas jāēd, ja tās var iedzert?

Modīgā kurkuma
Šī dzelteni oranžā garšviela, šķiet, ieņems brīnumpārtikas pjedestālu, pateicoties spēcīgajām pretiekaisuma īpašībām, kas palīdz pret daudzām hroniskām slimībām – no artrīta līdz aknu slimībām.

Tīģerrieksti
Tu droši vien jau zini par tīģerriekstiem, kas nemaz nav rieksti, bet sīciņi sakņaugi, kas raksturīgi pamatā Āfrikai un Vidusjūras reģionam. Tiem ir riekstaina garša, un tos var ēst arī tie, kas nepanes laktozi.

Ēteriskās eļļas atgriežas!
Ēteriskās eļļas jau sen ir cieņā, pateicoties to relaksējošām, stimulējošām un hormonālajām īpašībām. Šogad tās izmantošot vēl plašāk, īpaši kosmētiskos produktos, ādas kopšanas līdzekļos un šampūnos, pateicoties dabīgajiem antioksidantiem, aminoskābēm un vitamīniem.

Arbūzu… ūdens?!
Līdzīgi kā kokosriekstu ūdens, arbūzu mīkstums un miza satur daudz dabīgo elektrolītu, īpaši kāliju un likopīnu. Jaunais dzēriens sola sirds un asinsvadu sistēmas veselības nostiprināšanos, pateicoties asinsspiediena kontrolei.

Avots: worldhealthguide.ph