Restorānā – bārā “Bangert’s”, kas atrodas vienā no Latvijas skaistākajām Latvijas pilsētām – Kuldīgā, saimnieko viesmīle – bārmene Ksenija Matēviča, kurai patīk meklēt risinājumus vissarežģītākajām lietām, bet savu brīvo laiku veltīt atpūtai dabā.

Ksenija stāsta, ka savulaik karjeru sākusi kā viesmīle, bet viņu ļoti interesējušas visas “bāra lietas”. Vēlāk viņa iepazinusies ar radošiem un mācīt gribošiem bārmeņiem un viss ritējis savu gaitu. “Vislabākais bārmeņa profesijā ir cilvēku sajūsma un pateicība, kad izdodas izpatikt. Bet visgrūtākais ir laika trūkums un reizēm arī klientu nepacietība,” – atzīstas Ksenija.

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Runājot par ballītēm ārpus darba viņa smej, ka draugiem no viņas kokteiļi nav ne jālūdz, ne jāprasa, jo viņi jau zinot, ka tajās reizēs, kad Ksenija ir ielūgta uz kādu ballīti, būs gan gardi, gan skaisti kokteiļi.

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Jaunā bārmene atzīst, ka lai strādātu šajā profesijā ir jāpiemīt tādām rakstura īpašībām kā pacietībai, pārliecībai, gribasspēkam un jābūt radošam – bez tā patiešām nevar iztikt. Pašu Kseniju iedvesmo grāmatas un laika pavadīšana brīvā dabā.

Ksenija “Akmeņlauža kokteiļu dižlidojumā” piedalās ar kokteili “Dūmi bez uguns”:

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis
  • Kārtīgi ar ledu sakrata šeikerī:
  • 50 ml Akmeņlauzis – Smiltsērkšķis;
  • 25 ml Campari;
  • 25 ml Almond liķieris;
  • 3 pilieni Bitter truth;
  • 10 g ābolu biezenis;
  • 100 ml ābolu sula;
  • 10 ml citrusauģļu sula.
  • Pasniedz dekoratīvā vīna tipa kokteiļglāzē.