Ja tu vēlies Manhetenas kokteili, tad meklē kādu no Ņujorkas, ja vēlies mohito, meklē kubieti, bet, ja vēlies kārtīgu martini, tad meklē itāli – īpaši jau Alessandro Palacī. Viņš atklāj, kā pagatavot ideālu martini.

Alesandro Palaci ir īsts itāļu bārmenis, kurš ideālos martini jauc Anglijā, “Dukes Hotel” viesnīcā.

Klīst runas, ka leģendārais citāts “shaken, not stirred” no Džeimsa Bonda filmas ir viņa teiciens.

Lai gan Alesandro ir pret stingriem populārā kokteiļa pagatavošanas noteikumiem, viņš ir gatavs iemācīt visiem, kā martini kokteili jauc viņš pats!

Sastāvdaļas

100 ml Londonas sausā džina;
10 ml sausā vermuta;
1 organiska citrona miziņa;
pāris ledus gabaliņi.

Pagatavošana

Sasaldē martini glāzi, šeikeri un alkoholu.

Ieliec pāris ledus gabaliņus šeikerī un pievieno visas sastāvdaļas.

Izvēlies – sakratīt vai samaisīt sastāvdaļas. Ja kratīsi šeikeri, tad salauzīsi ledus gabaliņus, kas savukārt atšķaidīs kokteili.

Nomizo organiskā citrona miziņu un izpied tās eļļu pāri visām sajauktajām sastāvdaļām. Vari arī nogriezt kādu mazu “strēķīti”, savīt to un uzlikt uz glāzītes maliņas kā dekorāciju.

dzentlmenis