Indulis Jirgens ir viens no tiem bārmeņiem, kurš savu karjeru uzsācis kā viesmīlis. Viņš atzīst, ka daudziem bārmeņiem ceļš līdz bāra letei un komunikācijai ar cilvēkiem ir sācies tieši no viesmīļa profesijas, jo tas palīdz iepazīt darba vidi, pienākumus un cilvēkus. Indulis ar kokteili “Akmeņroze” piedalās kokteiļu dižlidojumā 2018 konkursā.

“Kad strādāju viesnīcā par viesmīli, man iepatikās šis darbs, jau pēc kāda laika biju vecākais viesmīlis un tad man piedāvājā apgūt bārmeņa profesiju. Protams, es piekritu, jo tas šķita vilinoši. Ne brīdi neesmu to nožēlojis šo izvēli,” – saka Indulis.

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Indulis stāsta, ka bārmeņa profesijā vislabāk viņam patīk vairākas lietas – gan tas, ka viņš ir “nakts cilvēks” un tāpēc vieglāk ir strādāt tieši pēcpusdienās un vakaros, gan tas, ka šajā profesijā katra diena ir pavisam citādāka. “Piemēram, ārzemju klienti bieži vien ir pārsteigti, cik Latvijā ir forši, smaidīgi un pretimnākoši cilvēki. Iespējams, viņi ir sabiedēti, ka te visi ir tādi drūmi, nekomunikabli un noraidoši, un atbraucot šurp – viņus sagaida pārsteigums!”. Tas, ka bārmeņa profesija ir fiziski grūta, Indulis piekrīt, tomēr saka, ka pie tā ar laiku pierod un organisms pielāgojas.

Izrādās, ka visklasiskākais pieņēmums par bārmeņa profesiju ārpus darba laika atbilst patiesībai. Indulis smejas: “Protams, ka jebkurā ballītē un jebkurā pasākumā, kurā apkārtējie zina, ka tu esi bārmenis, visi prasīs tev sajaukt un pagatavot kokteiļus, tas nekas, ka tu esi atnācis atpūsties tāpat kā visi pārējie. Reizēm sajūta, ka uz ballītēm bārmeņiem vajadzētu ierasties ar ieģipsētu roku!”.

Indulis Akmeņlauža kokteiļu dižlidojumā 2018 piedalās ar kokteili “Akmeņroze”

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Recepte:

Sajauc šeikerī:

  • 40ml akmeņlauzis dzērvene;
  • 20ml rabarberu liķieris;
  • 20ml citronu sula;
  • 10ml kazeņu sīrups.
  • Pasniedz ar ledu pildītā kokteiļu tipa glāzē un pārlej ar 150 ml rožu limonādi.
  • Dekorē ar svaigām ogām, rožu lapiņām un rozmarīnu.