Aigars Luna ar lepnumu var teikt, ka ir viens no tiem latviešiem, kurš izbaudījis mutuļojošu, veiksmīgu dzīvi ārzemēs, bet atgriezies uz dzīvi dzimtajā Latvijā. Un lepojas ar to!

Attapos strādājot augstas klases japāņu restorānā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

“Esmu dzimis Cēsīs un audzis Līgatnē. Stāsts, kā kļuvu par bārmeni, ir līdzīgs filmas scenārijam,” – smejas Aigars. “Studēju programmēšanu un savā profesijā – datorspeciālists, nostrādāju aptuveni 12 gadus. Apstākļi sakrita tā, ka pieņēmu izaicinājumu pārcēlties uz dzīvi Londonā. Tā kā toreiz uzreiz neizdevās dabūt darbu savā speciālitātē, draugu pamudināts es pieteicos darbam kādā naktsklubā un tā viss sākās.”

Sākuma Aigars bijis bārmeņa palīgs, bet pavisam drīz kļuvis par bārmeni. “Man radās milzīga interese par kokteiļu kultūru, to pagatavošanu un radīšanu, sāku sekot viesmīlības industrijā notiekošajam un pamazām sāku veidot karjeru Londonas bāros un restorānos. Pavisam drīz attapos strādājot augstas klases japāņu restorānā un vienlaicīgi vadot kokteiļbāru Soho rajonā. Jāatzīst, ka tas paņēma ļoti daudz enerģijas un brīvā laika.” Aigars smejas, ka sācis jau likties, ka varbūt tomēr labāk jaatgriežas pie darba ofisa vidē ar stabilu darba laiku.

“Bet pēc laiski pavadītas vasaras Latvijā, jau atkal biju atpakaļ Londonā – vienmēr mutuļojošā bāru un restorānu vidē,” – atceras bārmenis.

Tomēr pēc pieciem prombūtnes gadiem, viņš izlēmis pavisam atgriezties Latvijā, jo bija pārāk noilgojies pēc ģimenes, draugiem un Rīgas.

“Pārsteidzošā kārtā vienīgā vieta, kas atgriežoties mani ieintersēja, bija nupat atvērtais džeza bārs/restorāns “Trompete”, kurā darbojos jau vairāk kā divus gadus un priecājos, ka tāda vieta Rīgā ir, kur nepiespiestā gaisotnē apvienojas gaumīga mūzika, laba virtuve un dzērienu piedāvājums.”

Cenšas uzburt Latvijas garšas

Foto no Aigara Lunas personīgā arhīva
Foto no Aigara Lunas personīgā arhīva

“Bārmeņa darbā visvairāk izbaudu komunikāciju ar cilvēkiem, un cenšos palīdzēt viņiem izbaudīt mirkli. Tāpat nemitīgi cenšos izaicināt viesus un mudinu atklāt un nogaršot ko jaunu. Jāpalīdz viesiem neapjukt dzērienu piedāvājumā, palīdzēt ar vīnu, viskiju izvēli. Prieks, ka arī latvieši kļūst zinošāki, un sāk arvien vairāk novērtēt kvalitāti. Priecājos, ka arī Latvijā viena pēc otras attīstās vīna, alus un sidra darītavas radot pasaules līmeņa produktus. Latvieši nebaidās eksperimentēt un piedāvāt ko nebijušu, kā piemēru varu minēt Trompetes kaimiņos esošais Akmeņlauža brūzis piedāvā Gaileņu kandžu, kuru malkojot vai izmantojot kokteiļos lieliski izdodas uzburt meža un rudens sajūtu jebkurā gadalaikā. Tāpat kā Latvijas pavāri cenšas uzburt Latvijas garšu uz šķīvja, dodoties mežos un pļavās pēc zaķskābenēm, savvaļas lokiem un citām interesantām ēdamām lietām, arī es kokteiļos cenšos izmantot ko tādu kas ne visur pasaulē ir pieejams un būtu interesants viesiem.”, skaidro bārmenis.

Mērķis izvirzīts – peldēs 100 Latvijas ezeros!

No Aigara Lunas personīgā arhīva
No Aigara Lunas personīgā arhīva

Aigars saka, ka bārmeņa darbs paņem daudz enerģijas, tāpēc viņš savu brīvo laiku pēc iespējas pavada pie dabas, ūdenskrātuvēm, kā arī ceļojot. Cenšas maksimāli uzturēt veselīgu dzīvesveidu, lai dabiskā veidā atgūtu darbā iztērēto enerģiju.

“Tā kā ar velosipēdu pa Latviju esmu diezgan pabraukājis, tagad vairāk esmu pievērsies mototūrismam – Baltijas valstis nu jau apgūtas, šovasar ir doma aizdoties kaut kur tālāk, piemēram, uz Santpēterburgu un varbūt pat Somiju. Vēl mans šīs vasaras plāns ir nopeldēties 100 Latvijas ezeros, tāpēc ceru, ka šī vasara būs patiešām saulaina un silta,” saka Aigars.

Ar kokteili “Rowan Negroni jeb Pīlādžu Negroni” Aigars piedalās Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma 2018 konkursā:

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Sastāvdaļas:
Maisāmajā glāzē kopā ar lielu daudzumu ledus samaisa:

  • 25 ml Akmeņlauža Pīlādžu kandžas;
  • 25 ml Campari rūgtā liķiera;
  • 25 ml Saldā vermuta;
  • 3 piles “Trompetes” džina bitteru.

Dekorē ar apelsīna miziņu un pīlādžiem!

Par saviem favorītkokteiļiem varat nobalsot šeit.