Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma konkursā bārmene Zane Stārķe sevi piesaka kā pozitīvu un komunikablu sievieti, kurai patīk gatavot un kurai katra darba diena ir jauns piedzīvojums. Noskaidrosim, kas Zanei patīk arī bārmenes darbā!

Ikdienā Zane darbojas kafejnīcā Della Mamma Jūrmalā. Zane atzīst, ka viņas pirmā pieredze bārmenes darbā bijusi gluži nejauša. Kafejnīcā, kura strādājusi, saslima bārmenis un viņai nācās aizvietot kolēģi

Foto no Zanes privātā arhīva

“Pirms tam man nebija bijusi bārmenes pieredze, tāpēc sākums bija tīras pašmācības ceļš.” – stāsta Zane, piebilstot, ka nu aiz bāra letes darbojas jau 8 gadus.

Konkursa bārmene Zane mums atklāj, ka strādājot bārmenes darbu, nepieciešamas 3 lietas – labas komunikācijas spējas, stipri nervi un laba humora izjūta.“Strādājot bārmenes darbu ir jāmet pie malas jebkāds kautrīgums! Viesiem ir jājūtas tā, it kā viņi tevi pazītu jau ļoti ilgu laiku. Un jā, pats svarīgākais, kas nepieciešams katram bārmenim un bārmenei ir smaids!” stāsta konkursa dalībniece Zane.

Jautāta, kas šajā profesijā viņai šķiet vissarežģītākais, viņa atbild: “Neesmu īsti saskārusies ar grūtībām. Katra diena kā mazs piedzīvojums. Ja, beidzot darbu, māki to atstāt aiz bāra letes un otrādāk, tad īsti grūtībām nevajadzētu būt.”

Foto no Zanes privātā arhīva

Zane arī atzīst, ka darbojoties šajā profesijā, viņa cenšas sekot līdzi aktualitātēm bārmeņa profesijā, lasot blogus un jaunumus sociālajos tīklos. Viņa arī uzsver, ka vienmēr varētu labāk un tas ir pamats, lai motivētu sevi pilnveidoties.

Bārmenes ikdiena Zanei ir raiba un interesanta:“Bārmeņa darbs ir interesants, tu nekad nezini, ko varēsi sagaidīt darba maiņā. Darba bijuši ļoti daudz amizantu gadījumu. Sākot ar psihologa pakalpojumu sniegšanu, beidzot ar valodas un dzērienu privātstundām. Bieži sanāk piestrādāt par apskates vietu konsultantu. Ir bijuši pat bildinājumi.”

Brīvajā laikā Zanei patīk gatavot, jeb kā viņa saka, nodarboties ar gastronomiskām izvirtībām. Viņa atklāj, ka virtuvē nekad neizpaliek eksperimenti. Turklāt deserti nav Zanes stiprā puse, neskatoties uz centieniem eksperimentēt, kūkas viņas klātbūtnē vienmēr saplok.

Zane “Akmeņļauža kokteiļu dižlidojuma 2018” konkurša piedalās ar kokteili “Oranžais bezdibenis”:

Sastāvdaļas:

  • Salej un savieto šampanieša glāzē:
  • Smiltsērkšķu biezenis 20ml;
  • Citronzāle 5g;
  • Apelsīna miziņa 5g;
  • Prosecco 150ml;
  • Ledus;
  • Akmeņlauzis-Smiltsērkšķis 15ml.
  • Dekorē ar rozmarīna stiebriņu.