Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma konkursā bārmene Inese Rudzone sevi piesaka kā sievieti, kura mīl aktīvu dzīvesveidu, kam patīk izbaudīt daudzas pat neiedomājamas lietas un baudīt vēju metāla kumeļa mugurā. Noskaidrosim, kas Inesei patīk arī bārmenes darbā!

“Man vienmēr ir licies, ka darbs ar cilvēkiem ir saistošs. Cik vien sevi atceros, vēlējos darīt darbu,kas ik dienu liek pārsteigt, neiestājas rutīna, kur ir iespēja izaugsmei un arī iniciatīvai, tāpēc sāku meklēt iespējas,lai piepildītu savu vēlmi. Pēc neilga laika radās iespēja apmeklēt apmācības kursus – viesmīlības pakalpojuma speciālists, kur arī apguvu šo profesiju. Šajā darbā man ļoti patīk, ka ir jāatrod katram klientam sava pieeja, ka katrs cilvēks ir citādāks, tas būtībā ir kā izaicinājums. Ļoti lielu motivāciju dot, ja klients manu darbu uzslavē un pro dodas gandarīts, tas sniedz gandarījumu par padarīto. Katrs kokteilis ir citādāks, līdz ar to ir jābūt arī radošam, kas liek meklēt un domāt ko jaunu, tā ir sava veida izaugsme,” – stāsta Inese.

Viņa stāsta, ka par spīti tam, ka diezgan klišejisks ir scenārijs, kad ballītēs no cilvēks, kurš ikdienā strādā par bārmeni, tiek gaidīts, ka viņš automātiski pildīs bārmeņa pienākumus arī tur, viņas draugi tādi neesot un nemaz negaidot, kad viņiem kaut ko pagatavos, tieši otrādi – viņi ļaujot nošķirt darba pienākumus no atpūtas reizēm. Tāpat arī Inese ārpus darba kokteiļus gatavo tikai bezalkoholiskos: “Mēdzu šad un tad pagatavot kokteiļus sev un bērnam, bet tie vienmēr ir bez alkohola, arī sev pašai!”

Foto no Ineses Rudzones privātā arhīva
Foto no Ineses Rudzones privātā arhīva

Ar kādām īpašībām jābūt apveltītam cilvēkam, lai ikdienā varētu darīt bārmeņa darbu? “Manuprāt, šim cilvēkam ir jābūt pozitīvam, savā veidā arī atklātam, ekstravertam, radošam, elastīgam un ļoti pacietīgam. Klientos vispirms ir jārada uzticība, jo nereti bārmenis ir tieši kā uzticības persona,” – stāsta Inese, kura darbā iedvesmu un atbalstu gūstot tieši no kolēģiem, jo šie cilvēki sniedz lielu atbalstu.

“Brīvo laiku labprāt pavadu ar ģimeni pie dabas vai gluži vienkārši palasu kādu grāmatu. Vasaras sezonā kopā ar draugu sēžamies motocikla mugurā un dodamies uz dažādiem festivāliem un parādes braucieniem!” – stāsta bārmene.

Foto no Ineses Rudzones privātā arhīva
Foto no Ineses Rudzones privātā arhīva

Ja vēlies satikt Inesi un nobaudīt viņas gatavotu kokteili, dodies uz Madonu un meklē krodziņu “Efeja”!

Ar kokteili “Dziļumbumba” Inese piedalās Akmeņlauža kokteiļu dižlidojuma 2018 konkursā:

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Sastāvdaļas:

  • Tās pievieno lēnām, veidojot plūstošu pāreju no kārtas uz kārtu:
  • 50 ml Akmeņlauzis-Smiltsērkšķu
  • 25 ml Marie Brizard Menthe Verte
  • 100 ml ābolu sulas
  • 3 laima šķēles
  • ledus
  • Pasniedz apaļā glāzē, kuru pilda ar laima šķēlītēm un ledu
  • Dekorē ar piparmētru un laimu
  • Pasniegšanas vietai nav ierobežojumu! Akmeņlauža spēku iespēja baudīt arī pie baseina!

Par saviem favorītkokteiļiem varat nobalsot šeit.