Smiltsērkšķu dzimtene ir Nepāla, tomēr mūsdienās tie jau ir plaši izplatīti. Ogas ir ļoti mīkstas un bez daudzām ēteriskajām eļļām satur arī tanīnus, karotīnu, vitamīnu B12 un pārsteidzoši daudz C vitamīna. Tā kā smiltsērkšķi ražu sāk dot tikai pēc 6-8 gadiem un to novākšana ir grūta, ogas un to produkti ir samērā dārgi.

Sastāvdaļas
1 glāzei
1 vidēji liels banāns
200 ml kefīra
50 ml minerālūdens
1-2 ēdamkarotes nesaldinātas smiltsērkšķu sulas
Saplucinātas piparmētru lapiņas

Pagatavošana
Banānu nomizo un sagriež lielos gabalos. Kopā ar kefīru, minerālūdeni un sulām lielā ātrumā sablendē. Pilda kokteiļu glāzēs un dekorē ar piparmētrām.