Krodzinieks Sergejs Jakuščonoks, kuram brīvajā laikā patīk braukt ar velosipēdu un baudīt eko tūrismu, piedalās konkursā “”Akmeņlauža” kokteiļu dižlidojums 2018″ un piedalās ar kokteili, kura pagatavošanas iedvesma pie viņa atnākusi krustmeitas dzimšanas dienas ballītē!

Foto no Sergeja privātā arhīva
Foto no Sergeja privātā arhīva

Lielā kuģošana un darbs kopā ar draugiem

Bērnībā Sergejs esot sapņojis, ka būs jūrnieks un ceļos apkārt pasaulei, tomēr plāni mainījās. “Tad dzīve man lika mainīt savas domas un man šķita, ka es būšu pavārs uz kruīza kuģa. Viss arī patiešām tā notika – izmācījos par pavāru, bet kaut kā nejauši pārtapu par krodzinieku, jo šī profesija izrādījās sirdij tuvāka. Tad notika liktenīgais pavērsiens un man piedāvāja pastrādāt „Folkklubā ALA PAGRABS”. Tā mani sapņu kuģi jau vairāk kā astoņus gadus ir iepeldējuši šeit. Man te patīk strādāt, jo te ir ļoti draudzīga atmosfēra un kolēģi, kas ir kļuvuši man par draugiem. Tas mani arī šeit notur, un „lielā kuģošana” pa pasauli ir palikusi vairs tikai sapņos.”

Foto no Sergeja privātā arhīva
Foto no Sergeja privātā arhīva

Ar velosipēdu no Rīgas uz Tukumu. Kāpēc ne?

Piesakoties konkursam Sergejs norādīja, ka brīvajā laikā viņš izvēlas braucienus ar velosipēdu un eko tūrismu. Kā sākās aizraušanās ar velosipēdu? “Ar velo aktīvi pārvietojos jau divdesmit gadus. Diezgan bieži mani var sastapt maršutā Rīga – Tukums, jo tad kad es vēlos aizbraukt uz savu dzimto pusi, tad priekšroku vienmēr dodu velosipēdam. Ar divriteni mana pārvietošanās ir mans lielākais hobijs, ar ko nodarbojos neatkarīgi no laika apstākļiem un gadalaika. Uz Tukumu no Rīgas esmu aizbraucis vairākkārt bez apstāšanās,” – stāsta Sergejs.
Krodzinieks arī aizraujas ar eko tūrismu, kad kopā ar draugiem un kolēģiem viņi dodas ceļojumos pie dabas – kalni, mežs, upes… “Viss ir atkarīgs no tā, cik dienas ir iespēja veltīt šiem pārgājieniem. Maršruti dabā notiek ne tikai Latvijā, ja ir iespēja, izvēlos arī ko eksotiskāku,” – stāsta Sergejs. – “Man daudz labāk patīk atpūta pie dabas, nekā klīst pa pilsētās vai populāriem tūrisma maršrutiem. Varētu teikt, ka mans dzīves moto un mērķis ir – dzīvot pēc iespējas veselīgāku dzīvesveidu un pulcēt sev apkārt līdzīgi domājošus cilvēkus.”

Foto no Sergeja privātā arhīva
Foto no Sergeja privātā arhīva

Kokteiļa iedvesma dzimst krustmeitas ballītē

Konkursā Sergejs pagatavojis kokteili, kam iedvesmu esot guvis krustmeitas dzimšanas dienas ballītē. “Tur bija uzstādīta šokolādes strūklaka, kurā mēs mērcējam dažādus augļus un ogas. Man iepatikās šis šokolādiskais garšu salikums ar ogām, kā rezultātā arī radās ideja šim kokteilim!”

Foto: Akmeņlauzis
Foto: Akmeņlauzis

Sergeja konkursa kokteiļa “Aveņu šoko – skarbenais” recepte:

Šīs sastāvdaļas kārtīgi sakrata šeikerī:

  • Creme de Cacao Blanc 50 ml;
  • Aveņu “Akmeņlauzis” 50 ml;
  • 1 olas baltums;
  • Izspiesta citronu sula 25ml;
  • Dažas piles angostura bitters.

Pasniedz viskija tipa glāzē. Dekorē ar saldētām, žāvētām avenēm.

Par kokteiļu konkursa balsošanas noteikumiem uzzini šeit.

Bārmenis Sergejs piedalās kokteiļu “Dižlidojuma” iesildīšanas ballītē: