Dzīves gardēde Ilze Jurkāne šajā pavasarī atgriežas pie LTV skatītājiem, lai turpinātu izzināt dažādās formas un veidus, kādos izpaužas mīlestība pret ēdienu. Šajā raidījuma “Es mīlu ēdienu” sezonā viņa viesosies gan pie tiem, kuriem ēdiens ir profesija, gan tiem, kuriem tas ir vaļasprieks un hobijs. Dažādas personības, dažādi stāsti un daudz gatavošanas, bet tam visam pāri – mīlestība.

Jaunā sezona solās būt pavasarīgi koša, dažādiem stāstiem un ēdiena baudījumiem pilna. To atklās Ilzes ciemošanās pie Santas Liepas – zaļās maizes cepējas no Āgenskalna. Viņa zināma ne vien ar saviem skaisti zaļajiem maizes kukulīšiem Kalnciema kvartāla tirdziņā, bet arī dažādajām sinepēm, ko novērtējuši arī Latvijā zināmi šefpavāri.

Dažādu paaudžu satikšanās un interesantas sarunas par un ap ēdienu Ilzi aizvedīs uz Tukumu pie gados jaunās uzlecošās pavārmākslas zvaigznes – Betijas Kalējas. Piedaloties Samsung Dream chef projektā, Betija ir pierādījusi, ka tik tiešām labi pazīst ēdienu, neskatoties uz to, ka ir tikai 17 gadus veca. Ar Ilzi viņa sarunāsies par nākotni, savu blogu un mīlestību pret kūkām.

Vēl šajā sezonā Ilze viesosies pie talantīgās pasākumu un svētku dekoratores Baibas Prindules-Rences. Baibai vēl svarīgāks par ēdiena garšu ir tā pasniegšanas skaistums. Tāpat Ilze centīsies izzināt, ko mūsdienās nozīmē būt atbildīgiem un aizrautīgiem jaunajiem vecākiem, kuri ļauj iemīlēt kvalitatīvu ēdienu jau no mazotnes, ciemojoties pie Toma un Lauras Grēviņiem.

2 grāmatu autore, bloga un interneta vietnes “Topi vesels” autore Ance Anna Šternberga Ilzei izstāstīs savu iedvesmojošo stāstu un to, cik liela nozīme veselīgam dzīvesveidam un ēdienam ir jebkura cilvēka dzīvē.

Debešķīgus un nedaudz grēcīgus našķus baudīt Ilze dosies pie Andrieva Jansona – pazīstamās eklērnīcas “Raunas dārzs” īpašnieka. Ilze centīsies noskaidrot – kā sākās šis mīlas stāsts un vai te visi pārtiek tikai no eklēriem?

“Ir milzīgs prieks, ka manam mīļam raidījumam “Es mīlu ēdienu“ ir sākusies jau trešā sezona! Esmu lepna, ka mums Latvijā ir tik daudz cilvēku, kuri tik nopietni pieiet ēdiena tēmai gan profesionāli, gan hobija līmenī. Un tas viss ar lielu entuziasmu un mīlestību!” priecājas Ilze Jurkāne. “Tā kā lielu skatītāju atzinību guvām ar viesošanos Igaunijā, tad ceru nokļūt arī Lietuvā,” cer Ilze.