Šis smūtijs iegūst neatkārtojamu un īpašu aromātu, ja tam pievieno nedaudz cidoniju. Tad nepieciešams cidonijas nomizot, izņemt sēklas un, nedaudz apslakot ar ūdeni, apbērt ar cukuru. Pēc tam samaļ biezenī un iemaisa smūtijā. Ja vēlaties dekorēšanai izmantot ābolu šķēlītes, nemizojiet tās – izskatīsies skaistāk.

Sastāvdaļas
2 lielām glāzēm
2 āboli
2 tējkarotes medus
14 dateles
200 g kefīra

Pagatavošana
1. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež četrās daļās un izņem serdes. Mīkstumu sagriež gabalos, divas ābola šķēlītes atliek malā un apziež ar medu, lai tās nezaudētu krāsu. Datelēm izņem kauliņus un sīki sagriež.

2. Ābolus, dateles un pusi kefīra samaļ blenderī. Pielej atlikušo kefīru. Smūtiju dekorē ar glazētajām ābolu šķēlītēm un pasniedz.