Vai esat kādreiz aizdomājušies par kāda pārtikas produkta vērtību, kad tos iegādājaties veikalā un liekat vakariņās uz šķīvja? Mūsdienās veselīgs uzturs kļūst aizvien populārāks un šī ziņa ir patiešām lieliska.

Šeit ir dažu produktu saraksts, kurus mēs ikdienā piemirstam un nenovērtējam to lieliskās īpašības.

1. Spināti

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Spināti no organisma palīdz izvadīt šlakvielas, uzlabo kuņģa – zarnu darbību, kā arī sekmē ogļhidrātu pārstrādāšanos organismā. Spinātiem ir zems kaloriju saturs un šo produktu lieliski var pagatavot gan salātos, gan omletēs, gan pie zivs un gaļas ēdieniem, kā arī zupās.

2. Tofu siers

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA
Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Tofu siers ir bagāts ar olbaltumvielām, tāpēc uzlabo vielmaiņu. Tofu siers nesatur holesterīnu, tāpēc ir lielisks produkts tiem cilvēkiem, kam ir dažādas veselības problēmas, piemēram, diabēts vai problēmas ar sirdi. Un, protams, tofu ir lieliska alternatīva tiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevar lietot piena produktus.

3. Kvinoja

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA
Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Vai jūs zinājāt, ka kvinoja ir iekļauta visvērtīgāko produktu sarakstā? Šis produkts satur ārkārtīgi daudz vitamīnus un minerālvielas. Visvērtīgākā kvinojas īpašība ir tā, ka tā pilnībā uzsūcas organismā, bet ar šādu “spēju” var izcelties vien daži cilvēcei zināmie pārtikas produkti.

4. Selerija

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA
Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

100 grami selerijas satur 40% no cilvēkam diennaktī nepieciešamā A vitamīna. Procentuālajā pārsvarā šis produkts sastāv no ūdens, tāpēc tas tiek izmantots dažādu mazkaloriju ēdienu pagatavošanā. Selerija palīdz izvadīt no organisma toksīnus, kā arī paātrina vielmaiņas procesus.

5. Pilngraudu makaroni

Foto: PN/ SCANPIX/ LETA
Foto: PN/ SCANPIX/ LETA

Atšķirībā no “klasiskajiem” makaroniem pilngraudu makaroni satur daudz un dažādas lieliskas uzturvielas: tie satur B grupas vitamīnus, fosforu un kalciju. Nav mazsvarīgi, ka pilngraudu produkti satur nepiesātinātās taukskābes, kas ātri “uzsūcas” organismā, neradot aptaukošanās risku.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem