Agrāk vai vēlāk katra sieviete, kas rūpējas par savu izskatu, aizdomājas par to, kā apturēt vai vismaz aizkavēt novecošanos. Vienkārši āda vairs nav tik stingra, kā jaunībā, un sejas ovāls sāk “izplūst”.

Iespējams, esi jau sākusi aizdomāties par botulīna toksīna injekcijām vai pat plastisko ķirurģiju, bet arī to nevajadzētu steigties, brīdina kosmetologi un diētas ārsti, piebilstot, ka šie radikālie līdzekļi nekur nepazudīs.

Pirmkārt, jāparūpējas par ēdienkarti, kas būtu atbilstoša jaunības saglabāšanai saviem spēkiem.
Daudz rakstām par atjauninošām maskām, pašgatavotiem krēmiem un pat veseliem pretnovecošanas kompleksiem un masāžām.

Savukārt šodien vēlamies vērst tavu uzmanību uz to, ka nedrīkst aizmirst par pareizas ēšanas nozīmi jaunības un skaistuma saglabāšanā un uzturēšanā.

Tu jau noteikti zini, ka viens no galvenajiem novecošanas iemesliem ir pazemināta vai pat pārtraukta hialuronskābes izstrādāšanās ādā. Tieši šis polisaharīds notur mitrumu visos dermas slāņos, stimulē kolagēna un elastāna veidošanos, kas atbild par jaunu un skaistu sejas ādu. Protams, hialuronāta trūkum var kompensēt ar īpašiem krēmiem un serumiem. Tomēr tie iedarbosies tikai uz ādas ārējiem slāņiem, bet mums nepieciešams nodrošināt to organismam arī “no iekšpuses”.

Šie 4 pārtikas produkti ir īsti čempioni hialuronskābes satura ziņā. Noteikti iekļauj tos ēdienkartē, lai pēc iespējas ilgāk saglabātu ādas dabīgo elastību un stingrumu.

1. Buljons un galerts – hialuronāta un kolagēna “sagādnieki”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Kopā ar stipru gaļas buljonu un galertu organisms saņem gan hialuronskābi, gan kolagēnu, tāpēc to var dēvēt par īstu skaistuma ēdienu. Efektivitāte, reizināta ar divi! Šiem ēdieniem vislabāk izvēlēties gaļu, kurā vismaz puse sastāva ir kauli. Tas ir svarīgi! Ja plāno gatavot buljonu vai galertu no putna gaļas, nekādā gadījumā nenogriez ādu! Tieši tā satur hialuronskābi.

2. Vīnogas – tikai ar miziņu

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Esi pieradusi ēst vīnogas bez miziņas, jo tā šķiet pārāk cieta? Pilnīgi veltīgi! Tieši vīnogu miziņa satur maksimālu daudzumu hialuronāta. Ogu miziņa nekādā veidā nekaitēs organismam, bet labums būs milzīgs.

3. Sarkanvīns – tikai dabīgs

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nekādā gadījumā neaicinām lietot alkoholu katru dienu, bet viena divas glāzes nedēļā atzītas par veselīgu daudzumu. Arī sarkanvīnā ir hialuronskābe, jo izgatavošanas procesā taču izmantotas vīnogas ar visu mizu. Izraugies tikai kvalitatīvu dabīgo vīnu, bet nevis “atjaunotu” dzērienu.

4. Tofu siers un sojas piens

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Tofu sieru un sojas pienu vēlams izvēlēties tikai no pārbaudīta ražotāja, kas neizmanto ģenētiski modificētu soju. Sojas produktos ir ne tikai tik vērtīgā hialuronskābe, bet arī fitoestrogēni, kas palīdz organismam izstrādāt pašam savu skābi.
Tofu sierā un sojas pienā to ir daudz vairāk nekā citos produktos.

Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem