1. Spageti carbonara

Šis slavenais itāļu ēdiens neprasa sarežģītu un ilgu pagatavošanu. Turklāt šo recepti parasti ir iecienījusi visa ģimene.

Sastāvdaļas:
250 grami spageti
1/2 ēdamkarote olīveļļas
200 grami kūpinātas vistas krūtiņas, kas sagriezta kubiņos
1/2 glāze saldā kējuma
2 olu dzeltenumi
1/2 glāze cietā siera (sarīvēta)
Sāls un melnie pipari – pēc garšas

Pagatavošana:
Izvāriet spageti nedaudz sālītā ūdenī, atstājot vienu līdz divas minūtes līdz maksimālajam vārīšanas laikam. Pa to laiku bļodiņā sakuliet saldo krējumu, olu dzeltenumus, sieru, sāli un piparus. Pēc tam nolejiet no makaroniem ūdeni un ielieciet tos atpakaļ katlā. Uzreiz pievienojiet maisījumu, ko pagatavojāt iepriekš. Pievienojiet sagriezto vistu un nedaudz uzkarsējiet. Pasniedziet pārkaisītu ar rīvētu cieto sieru.

2. Boloņas spageti

Šis ir ēdiens, kas tiek pagatavots vienā traukā, tāpēc ievērojami atvieglo pagatavošanas procesu. Ja jūs esat aizkavējies darbā ilgāk, nekā paredzēts, šis būs viens no visveiksmīgākajiem ēdieniem visai ģimenei.

Sastāvdaļas:
250 grami maltas liellopu gaļas
700 grami adžika mērces
1 tējkarote vārāmās sāls
1 tējkarote cukura
2 ēdamkarotes ovīveļļas
2 glāzes ūdens
250 grami ātri vārāmās nūdeles
2 gabali pekinas kāpostu, smalki sagrieztu
Rīvēts cietais siers

Pagatavošana:
Lielā katlā uz vidējas uguns apcepiet malto gaļu – aptuveni līdz 5 minūtēm. Pievienojiet adžiku un gatavojiet, maisot, aptuveni minūti, pēc tam pievienojiet sāli, cukuru, olīveļļu, ūdeni, ātri vārāmās nūdeles un salātus.
Pastāvīgi maisiet, kamēr maisījums nesāk vārīties, pēc tam samaziniet uguni līdz minumam, uzlieciet katlam vāku un gatavojiet vēl 10 minūtes, periodiski apmaisot, lai ēdiens nepiedegtu. Pasniedziet pārkaisītu ar cieto sieru.

2. Ātrā lazanja

Šī lazanja tā arī saucas – ātri pagatavojamā, jo mēs runājam par vienkārši pagatavojamiem ēdieniem. Šis ir vienkāršots tradicionālās lazanjas variants.

Sastāvdaļas:
250 gramu makaronu “spirāles”
250 gramu maltas gaļas
2 rīvēti burkāni
1 sasmalcināta ķiploka galviņa
1 smalki sagriezts sīpols
4-5 ēdamkarotes tomātu pastas vai cita veida tomātu mērces
Sāls, pipari, citas garšvielas pēc izvēles
250 grami labi kūstoša siera (sarīvēta)

Pagatavošana:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Uzkarsējiet eļļu pannā uz vidējas uguns, tajā lieciet cepties sīpolus, burkānus, ķiploku. Cepiet aptuveni 3-4 minūtes, tad pievienojiet tomātu mērci vai pastu (pēc izvēles), kārtīgi samaisiet un nņemiet no pannas. Pa to laiku lieciet katlā vārīties makaronus, vāriet aptuveni pusi no noteiktā vārīšanas laika.
Cepamtraukā kārtojiet makaronus, pa virsu liekot maisījumu (burkāni, sīpoli, ķiploki, tomātu mērce) – atkarībā no trauka izmēra jums sanāks vai nu vairākas tādas kārtas vai mazāk.
Lieciet cepties cepeškrāsnī uz 175 grādiem, vidēji 10-15 minūtes. Kad makaroni ir mīksti, ņemiet cepamtrauku ārā un pārkaisiet ar iepriekš sarīvētu, labi kūstošu (mīksto) sieru.

Ceram, ka jums noderēja šīs vienkāršās receptes steidzīgajiem darba dienu vakariem!