Jaunu dienu jāsatiek sātīgi un garšīgi: ne velti brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize. Tomēr brīvdienu rītos nav vēlmes stundām ilgi stāvēt virtuvē, gatavojot brokastis visai ģimenei. Piedāvājam 3 “ātro” recepšu idejas brīvdienām.

Augļi, augļi, augļi

Kombinācijas, kā jūs noprotat, var būt daudz. Šajā versijā piedāvājam “ziemas” variantu – tas ir, ēdienā tiek izmantoti tie augļi, kas šajā sezonā ir nopērkami lielveikalos.
Šķēlītēs sagriež banānu, ābolu un 2 kivi, pievieno mazliet granātābola sēkliņas un pārlej pāri 120 gramu mērci, ko gatavo no 120 ml jogurta un mazliet citronu sulas. Tiem, kam kārojas vairāk salda, var pievienot šim brokastu variantam arī 1 ēdamkaroti medus.

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Karaliskā sviestmaize

Ja jūsu ģimene izvēlas sātīgākas brokastis, piedāvājam šādu variantu: ja jums no vakariņām ir palikusi, piemēram, vistas krūtiņa vai fileja – tad šis brokastu variants būs jums piemērots.
Uz pannas apcepiet 100 gramus bekona, bet pēc tam – taukos, kas palikuši pannā, arī iepriekšējās dienas vistas gaļu (sagrieziet to šķēlītēs). Paralēli tam apcepiet 2 grauzdiņus, apsmērējiet tos ar mērci: 3 tējkarotes jogurta, 1 tējkarote sinepes, mazliet sāls un piparu. Uz grauzdiņiem liekat salātu lapas, šķēlītēs sagrieztu tomātu, apcepto vistas gaļu, mērci un bekonu.

Foto: Laura Blumberga
Foto: Laura Blumberga

Sātīgais makaronu sacepums

Pēc vakariņām palikuši mazliet makaroni? Pagatavojiet no tiem gardas brokastis, par ko īpašā sajūsmā būs bērni. Vislabāk izmantot nūdeles vai spirāles.
Cepamtraukā ieliekat apmēram 300 gramu makaronu (piejauciet makaroniem nedaudz olīveļļas vai 50 gramus sviesta). Bļodā sakuliet 3-4 olas, 100 ml saldā krējuma, pievienojiet 2 ēdamkarotes mannā un aplejiet ar šo maisījumu makaronus. Virsū uzberiet 50 gramus sarīvēta siera (ieteicams – mīkstā) un lieciet cepamtrauku cepeškrāsnī uz 180 grādiem uz 20 minūtēm. Kad ēdiens gatavs, varat to pārkaisīt ar zaļumiem un lociņiem.

Publicitātes foto
Publicitātes foto